به بعضي خانه ها که وارد مي شويد، گذشت زمان را حس نمي کنيد. بعضي از روزهاي تنهايي تان، ياد آن خانه و صاحبخانه هايش مي افتيد و دلتان مي خواهد دوباره مهمانشان شويد. شايد آرزو کنيد که خودتان هم بتوانيد نقش چنين ميزبان هايي را بازي کنيد اما راز و رمز تبديل کردن خانه تان به يک خانه گرم را ندانيد و از اصول مهمان نوازي بي خبر باشيد. اما باور کنيد که تبديل شدن به چنين ميزباني، کار سختي نيست. تنها کافي است با بعضي از اصول ريز و درشت مهمان نوازي آشنا باشيد تا هرکسي از خانه شما احساس آرامش بگيرد.
اولين لحظه؛ مهم ترين لحظه
درست است که هزار و يک کار داريد و غذايتان روي گاز مي جوشد اما يکي از بدترين رفتارهايي که در لحظه ورود مهمان هایتان مي توانيد انجام دهيد، حاضر نبودن مقابل در است. مهم نيست چقدر با آنها صميمي باشيد؛ به عنوان يک ميزبان، وظيفه شماست که همه کارها را براي چند ثانيه هم که شده کنار بگذاريد و به نشانه خوش آمدگويي جلوي در حاضر باشيد. صبر نکنيد که مهمانتان پشت در حاضر شود و زنگ در ورودي را بزند. بهتر است از همان لحظه که در اصلي خانه را باز مي کنيد، در ورودي خانه را هم باز نگه داريد تا به جاي ديدن چوب در، چهره خندان شما را در اولين نگاه ببيند.
خانه را به او معرفي کنيد.
در بردن کيف دستي، چتر يا چمدان به او کمک کنيد. مهمانتان را به سمت اتاق با کمدي که مي تواند وسايلش را در آن بگذارد راهنمايي کنيد تا مهمانتان سرگردان به دنبال جايي براي قرار دادن وسايلش نگردد. اگر مهمانتان از راه دوري آمده، بعد از اين مرحله، به او جاي حمام و دستشويي را نشان دهيد و تا زماني که او آماده مي شود، ميان وعده اي برايش آماده کنيد.
زندگي را به خانه بياوريد.
بد نيست قبل از رسيدن مهمان، چند شاخه گل تازه در خانه بگذاريد؛ گل تازه به خانه شما روح مي دهد و فضاي قابل پذيرش تري را براي مهمانتان فراهم مي کند. تميز کردن خانه يا درست کردن چيدمان را در روزهاي قبل انجام دهيد. بدترين زمان براي خريد کردن وسايل مورد نياز يا رسيدگي به ظاهر خانه، بعد از ورود مهمان است.
چشم تان را از دست مهمان برداريد.
اگر مهمان شما بچه کوچکي دارد که ممکن است هنگام بازي به وسايل گران قيمت تان يا خودش آسيب بزند، قبل از آمدن او اين وسايل را از دسترس اش دور کنيد. درست نيست که در زمان حضور مهمان، مدام مراقب وسايل خود باشيد و با استرس چشمتان به دست و رفتارهاي ديگران باشد.
کاري کنيد، معذب نباشد.
رفتار آرام و صبورانه داشته باشيد تا لذت مهماني چندبرابر شود.اگر نياز به کمک داريد اجـــازه دهيد مهمان ها کمکتان کنند اينطور آنها بيشتر احساس راحتي می کنند.
احساس خوب مورد توجه واقع شدن را در مهمان هايتان ايجاد کنيد، يعني اگر مهمانها
همديگر را نمیشناسند با صحبتهايتان با هر دوطرف رابطه بين آنها را بسازيد. بهتر است بگوييم مهمان ها را به حال خودشان رها نکنيد و اجازه دهيد آنها متوجه توجه شما به آنها بشوند.
به عبارت ديگر مهمان، مهمان است و معذب از حضور، پس بايد وقت خوردن، پيش قدم شويم و به او هم تعارف کنيم و تا وقتي او مشغول است ما هم مشغول باشيم که احساس بدي پيدا نکند و مجبور نشود زودتر از آنکه سير شود، دست از خوردن بردارد.
بدرقه مهمترين قسمت کار
تمام وکمال ميهمان نوازي به خوب بدرقه کردن است؛
بدرقه مهمان تا دم در، نشان دهنده خوشحالي ما از حضور او در کنارمان و بيانگر ارزشي است که براي او قائليم. بدرقه را به اندازه استقبال خوب و گرم انجام دهيد زمانی که يکي از مهمان ها قصد خداحافظي دارد آن را معطل نگذاريد و به موقع با او خداحافظي کنيد.
يادتان باشد که همه مردم مهماني برگزار مي کنند و مهماني دادن امر جديدي نيست. اما بسياري بعد از مهماني، مرتب خود را مورد انتقاد قرار مي دهند چرا اين کار را نکرديم يا چرا آن کار را انجام داديم؟ کاش فکر همه چيز را کرده بوديم تا مهماني ما بهتر برگزار مي شد! اما در مهماني بعدي، دوباره همان اتفاقات تکرار مي شود و دوباره و چند باره براي اشکالات مهماني هاي خود تأسف مي خورند.
علت اصلي آن است که به امر راهبرد و برنامه ريزي مهماني نمي انديشند، از اصول اساسي ميـزباني غفلت مي کنند و در آخر کـــــار، ضوابط ارزيــابي را جدي نمي گيرند. به عبارت ديگر وقتي مهماني برگزار مي کنيم بايد بدانيم مهمان به روي باز مي آيد نه در باز.
به کوشش:آتنا طوسیان