در اوایل دهه ۳۰ میلادی خودروهای موجود در کشور آلمان اکثرا خودروهای لوکس و گران قیمت بودند و یک فرد متوسط در جامعه آلمان به زحمت میتوانست برای خود خودرو خریداری کند. درآن زمان آدولف هیتلر که به تازگی به مقام پیشوایی آلمان رسیده بود طرحهای خود را برای یک ا تومبیل ارزان و ساده که برای عموم قابل استفاده باشد به دکتر « فردیناند پورشه » ارائه کرد.
پیش از این پورشه به همراه « زونداپ » طرحهایی را برای چنین اتومبیلی درسر داشتند که یکی از آنها «پورشه تیپ ۱۲» با موتور تعبیه شده در عقب اتومبیل و طراحی قوس مانند بود.
بسیاری از خودرو سازان آلمانی به صورت مستقل پروژه “خودروی مردم” را استارت زدند، از آن جمله می توان مرسدس ۱۷۰H را نام برد. در سال ۱۹۳۳ در حالیکه تمام پروژه های مستقل در حال پیگیری بودند و بعضا به نتایج خوبی نیز رسیده بودند آدلف هیتلر رسما از تاسیس پروژه (فولکس واگن) “خودروی مردم” توسط حزب ملی کارگری آلمان (آلمان نازی) پرده برداشت. هدف این پروژه ساخت خودرویی با قیمت یک موتورسیکلت با حداکثر سرعت۱۰۰ کیلومتر و توانایی جابه جایی یک خانواده ۵ نفره بود. در حقیقت هیتلر اعلام کرد که قیمت خودروی مردم ۹۹۰ رایش مارک خواهد بود که در آن زمان قیمت یک موتور سیکلت بود و اکثر مردم توانایی خرید آن را داشتند.پورشه کار طراحی را آغاز کرد و سرانجام در سال ۱۹۳۶ طرحهای اتومبیل نهایی و اولین پروتوتایپ تولید شد. این خودرو کاملاً مطابق فلسفه پورشه طراحی شده بود که اعتقاد داشت بهترین اتومبیل ها موتور عقب، هواخنک و دیفرانسیل عقب هستند. پورشه این خودرو را « پورشه ۶۰ » نامید اما مسئولان آلمانی نـــــام KDF WAGEN را بر روی آن گذاشتند. نام بیتل Beetle به معنی (سوسک) نامی بود که از سوی جامعه بر این خودرو گذاشته شد اما تاسال ۱۹۶۷ از سوی فولکس واگن به رسمیت شناخته نشد. تولید خودرو در کارخانه ای که به همین منظور ساخته شده بود آغاز گردید.کمپانی فولکس واگن بقای خود را بعد از جنگ جهانی اول به یک ژنرال ارتش بریتانیا با نام Ivan Hirst مدیون است. بعد از جنگ که کارخانه فولکس واگن آسیبهای جدی دیده بود توسط سربازان آمریکایی اشغال شد و سپس به آقای Hirst تحویل داده شد. در ابتدا تصمیم بر آن بود که با توجه به آسیبهای جدی که به کارخانه وارد آمده بود آن را انبار وسایل جنگی کنند. آقایHirst مخالف این کار بود و پس از رایزنیهای بسیار با مقامات توانست آنها را متقاعد کند که بازسازی کارخانه میتواند مفید باشد و در اولین مرحله توانست ۲۰۰۰۰ سفارش از ارتش انگلستان برای ساختن خودرو بگیرد.
پس از آن در طی سالها فولکس واگن توانسته است به یکی از معتمدترین خودرو سازان دنیا بدل شود. فولکس قورباغه ای همچنان یکی از رکورد داران فروش در سطح جهان است و خودروهایی مانند پاسات و گلف شهرت جهانی دارند.
فولکس واگن هم اکنون پس از تویوتا و جنرال موتورز سومین خودرو ساز بزرگ دنیا محسوب می شود. در سال ۲۰۱۰ فولکس واگن بیش از چهار میلیون دستگاه خودرو تولید کرده و بیش از ۸۰ میلیارد درآمد داشت. فولکس واگن بیش از ۳۶۰ هزار کارمند در سراسر دنیا دارد.
این شرکت آلمانی، در زمینه طراحی، مهندسی، تولید و توزیع انواع اتومبیل ها، وسایل نقلیه تجاری، موتورسیکلت ها، موتورهای درونسوز و موتورهای توربوجــــــت فعالــیت می نماید. گروه فولکس واگن از سال ۲۰۱۱ بعنوان بزرگترین شرکت خودروسازی اروپا و دومین خودروساز بزرگ جهان شناخته می شود. بیش از ۹۴ خط تولید در ۲۳ کشور جهان دارد. فولکس واگن سال ۱۹۶۷ آئودی، سال ۱۹۸۶ کمپانی اسپانیایی سئات، سال ۱۹۹۴ اشکودا، سال ۱۹۹۸ بنتلی و لامبورگینی و بوگاتی، سال ۲۰۰۸ اسکانیای سوئد، سال ۲۰۱۱ کمپانی آلمانی MAN و نهایتا در سال ۲۰۱۲ نیز دوکاتی و پورشه را تصاحب نمود؛ همچنین بیش از ۲۰ درصد از سهام سوزوکی ژاپن در اختیار VW است.
گروه خودروسازی فولکس واگن بالاخره توانست تویوتا را در میزان تولید پشت سر بگذارد. این شرکت که سالیان درازی است سودای برسرنهادن تاج پرفروش ترین خودروساز جهان را دارد برطبق آمارهای جهانی در شش ماهه اول سال ۲۰۱۵ میلادی موفق به این کار بزرگ شده است و هم اکنون پرفروش ترین خودروساز جهان است.
برطبق آنچه آمارهای جهانی می گویند کمپانی تویوتا در شش ماهه نخست سال نتوانسته است بیشترین حجم تولید خودرو را به خود اختصاص دهد و با اختلافی اندک، عنوان بزرگترین تولیدکننده خودرو جهان را به فولکس واگن واگذار نموده است.
تویوتا با کاهش ۱٫۵ درصدی در فروش شش ماهه نخست توانسته تنها ۵٫۰۲ میلیون دستگاه خودرو تولید نماید. بخشی از کاهش فروش تویوتا به دلیل رکود حاکم بر اقتصاد و بازار خودرو ژاپن است. این درحالی است که گروه فولکس واگن توانسته است در همین مدت چیزی نزدیک به ۵٫۰۴ میلیون دستگاه خودرو تولید نماید.
این شرکت به مدد رشد فروش در بازارهای اروپایی و آمریکای شمالی و البته افت فروش در بازار چین توانست به عنوان بزرگترین خودروساز جهان دست یابد. البته فولکس واگن این میزان فروش را با نیم درصد کاهش نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۱۴ به پایان رسانده است. پرفروش ترین خودروساز جهان عنوان بسیار مهمی است که در طول هفت دهه متوالی از آن جنرال موتورز بود.
منبع:ویکی پدیا/ نشریه صنعت خودرو
به کوشش:آتنا طوسیان