معرفي جان سخت ترين دانشمندان
نشريه گاردين در گزارشي شگفتانگيز، ليستي از دانشمندان جهان را که به دلايل مختلف آزمايشهاي ترسناک يا دردآوري را روي خود اجرا کرده بودند، منتشر کرده و از آنها بهعنوان شجاعترين و جان سختترين دانشمندان جهان ياد کرده است.
در اين ليست نمونههايي از دانشمندان متهور، قدرتمند و الهامبخش ديده ميشوند که در برخي از مواقع در آزمايشهاي انجامشده پا را از مرز منطق و عقل فراتر گذاشتهاند.
در اين مطلب به منظور آشنايي با قابليتهاي عجيب و تهور اين دانشمندان به آنها به صورت فهرستوار اشاره ميکنيم.
هنري هد: پزشک بيمارستان لندن که بازوي خود را بهمنظور کشف تغيير احساس در زمان قطعشدن اعصاب پيراموني و رها کردن آنها براي بهبودي، تحت عمل جراحي قرار داد.
گودرون فلوژر: خانم کوهنورد اتريشي که بهمنظور مطالعه روي گرگها همواره در تعقيب و رديابي آنها بود. طي يکي از سفرها وي در حالي ديده شده بود که در نزديکي گلهاي از گرگها، براي نزديکتر آوردن آنها روي زمين دراز کشيده بود و خود را طعمه قرار داده بود.
اليزي ويدوسون: بيوشيميدان کالج امپريال لندن به همراه همکارش رابرت مککين بهمنظور بررسي آثار محدودکردن کالري روي سلامت بدن، رژيم غذايي شديدي را براي مدتي طولاني روي خود اجرا کرد. وي از نتيجه مطالعات خود توصيههاي حياتي را براي کمک به افرادي که در کمپهاي نازي براي مدتي طولاني در گرسنگي شديد قرار داشته و دچار سوءتغذيه شده بودند، به دولت بريتانيا عرضه کرد.
مايک استرود: دانشمند بريتانيايي در بيمارستان عمومي ساوت هامپتون که در زمينه مقاومت انسان و محيطهاي دشوار تخصص دارد، در چندين سفر اکتشافي قطبي حضور داشته که طي يکي از اين سفرها، عمل نمونهبرداري از بافت ماهيچه پاي خود را بدون استفاده از مواد بيحسکننده انجام داد.
لئونيد روگوزوف: پزشک روسي که در سال۱۹۶۰ در ايستگاه تحقيقاتي شوروي مشغول به کار بود. وي در اين دوره دريافت که مبتلا به پريتونيت شده و تصميم گرفت آپانديس خود را جراحي کند. خودجراحي وي ۲ساعت طول کشيد و وي ۴شب پس از جراحي توانست فعاليتهاي روزانه خود را از سر بگيرد.
سيسلي ويليامز: يکي از نخستين پزشکان زن بريتانيايي که در زمينه بيماريهاي کودکان تخصص داشت و رژيم غذايي غني از پروتئيني را حين فعاليت در آفريقا خلق کرد که جان بسياري از انسانها را نجات داد. طي جنگ جهاني دوم و پس از سقوط مالايا، وي دستگير شده و در ۲ زندان مختلف در ژاپن اسير شد. وي در اين دوره نيز به فعاليتهاي خود ادامه داد و با به خطر انداختن جان خود به درمان بيماران پرداخت.
جاناستپ: جراح سابق نيروي هوايي آمريکا که به واسطه يکسري آزمايشهايي که بهمنظور شناسايي بالاترين سرعت و شتابي که انسان ميتواند از آن جان سالم به در ببرد، به سريعترين مرد جهان مشهور شد. وي ماجراجوييهاي خود را با کمک وسيله نقليهاي انجام ميداد که به آن موتور جت وصل شده بود و نتيجه آزمايشهاي وي استخوانهاي شکسته، شبکيه چشم متلاشي شده و چندين آسيب بدني جدي ديگر بود.
تيموتي ليري: روانشناس آمريکايي که ريچارد نيکسون را خطرناکترين مرد آمريکا ميدانست، به اين شهرت داشت که به بهانه انجام مطالعات علمي بهشدت از داروهاي روانگردان استفاده ميکند.
آيزاک نيوتن: از مشهورترين دانشمند جهان که با آزمايش روي بدن خود هيچ مخالفتي نداشت. در يکي از موارد وي سوزني را در کاسه چشم خود فرو برده و آن را به پشت کره چشمش فشرد تا انحناي آن را تغيير دهد. وي نتيجه اين آزمايش را مشاهده چندين دايره سفيد، سياه و رنگي گزارش کرده است.
ادوارد هريسون: شيميداني که به ازاي ابداع ماسک ضدگاز طي جنگ جهاني اول، جان خود را از دست داد؛ ابداعي که جان هزاران نفر را در جنگ نجات داد. وي براي ابداع اين ماسک، خود را در اتاقکهاي سربسته در معرض گازهاي سمي قرار ميداد و در نهايت در سن ۴۹سالگي جان خود را از دست داد.
لارنس پاتريک: متخصص بيومکانيک آمريکايي که در اجراي آزمايشهاي ساختگي تصادفهاي انساني تخصص داشت. وي که از محققان دانشگاه وين استيت به شمار ميرفت به بهانه يافتن روشهاي ايمني در پي اطلاعاتي درباره حوادثي بود که انسان ميتوانست در برابر آنها دوام بياورد. در يکي از آزمايشها قطعه فلزي ۱۰کيلوگرمي به سينه وي کوبيده شد تا اثرات مخرب کيسههاي هواي درون خودروها مورد بررسي قرار گيرد. وي همچنين براي بررسي تأثير شتاب و سرعت بالا بر بدن انسان بارها بر نقليههاي جتدار سوار شد. در آزمايشي ديگر براي درک دقيق مکانيزم خردشدگي، وزنهاي سنگين روي گونه وي کوبيده شد.
آناتولي بوگروسکي: در ۱۳جولاي ۱۹۷۸ اين دانشمند روسي در قدرتمندترين دستگاه شتاب دهنده ذرهاي شوروي سابق، دچار حادثهاي کوچک شد. بهدليل نقص در تجهيزات ايمني، يک پرتو پروتوني با سر وي برخورد کرد و وي نوري درخشانتر از هزاران خورشيد را در برابر چشمانش مشاهده کرد. درحاليکه پزشکان از وي قطع اميد کرده بودند، وي به شکلي عجيب زنده ماند و جدا از حملههاي گاه و بيگاهي که به او دست ميدهد، گنجايش ذهني وي دچار آسيبديدگي نشد.
بري مارشال: پزشک استراليايي که يک ظرف کشت باکتري مملو از باکتري هليکوباکتر پيلوري را نوشيد تا ثابت کند اين باکتري باعث زخم معده شديد ميشود، البته در نهايت موفق شد به خاطر تلاشهاي فراوانش جايزه نوبل را دريافت کند.
گردآوری : مهدی وفائی مهدی وفايي Mahdi vafaei