سرعت ۱۶۰۰ کيلومتري براي خودروي بلادهاوند در ۲۰۱۲
طرحي در انگليس بهمنظور ساخت يک خودرو با قابليت حرکت با سرعت بيش از هزار و۶۰۰کيلومتر در ساعت (هزار مايل) آغاز شده است.
ساخت موتوري با حجم بالا براي خودرويي موسوم به بلادهاوند (Bloodhound) در ژانويه سال آينده ميلادي کليد ميخورد. هدف سازندگان خودروي مذکور اين است که با اين خودرو که به احتمال زياد داراي قابليت حرکت با سرعت بالاي هزار و ۶۰۰کيلومتر در ساعت است، بتوانند رکورد سرعت در سطح زمين را تا سال۲۰۱۲ بشکنند. بلادهاوند براي بهبود رکورد سرعت بايد با سرعتي بالاتر از سرعت خودروي «تراست اساسسي سوپرسونيک» که در سال۱۹۹۷ موفق شد با ۱۲۲۸کيلومتر در ساعت رکورد سرعت جهان را بشکند، حرکت کند. موتور خودروي بلادهاوند ترکيبي خواهد بود از يک راکت هيبريد و يک موتورجت تايفون که از جتهاي جنگنده اروپايي محسوب ميشود. ۳ نفر از افرادي که در پروژه خودروي تراست که در سال۱۹۹۷ موفق به آخرين رکوردشکني سرعت شد، حضور داشتند، در پروژه اخير بلادهاوند نيز مشارکت دارند.
با توجه به آزمايشهاي اخير، اعضاي مشارکتکننده در ساخت پروژه سريعترين خودروي جهان موسوم به بلادهاوند متوجه شدهاند سطح مناسب براي رکوردشکني سرعت توسط بلادهاوند در آفريقاي جنوبي يافت ميشود ولي در ايالات متحده شانس زيادي وجود ندارد.
خودروي بلاد هاوند در طرح فعلي خود از چرخهاي نامتقارن استفاده ميکند. اما اکنون مهندسان در حال بازبيني طراحي چرخها هستند و قصد تغيير طراحي آنها را به يک طرح متقارن دارند. به احتمال زياد چرخ متقارن پيشنهادي محکمتر، سبکتر و ارزانتر از طرح فعلي خواهد بود.
مهندسان پروژه بلادهاوند همچنين به توافق رسيدهاند که تا حدي بار روي چرخها را پايينتر بياورند. اين نتيجه ۱۸ماه مدلسازي رياضي و تحقيق بود و گام بسيار مهمي براي مهندسان پروژه بلادهاوند محسوب ميشود.
مهندسان اين پروژه حتي کارهايي از قبيل جابهجا کردن جاي جت و راکت را هم انجام دادهاند. عکسالعملهاي عمومي به بلادهاوند همچنان خيرهکننده است. به تازگي مدلي نمايشي از خودروي بلادهاوند براي رونمايي به فستيوال سرعت گودوود ارسال شده است. نخستين آزمايش راکت در ابعاد واقعي نيز ۵هفته گذشته انجام شد. قرار است راکت هيبريدي در صحراي موجاوه مورد آزمايش قرار گيرد.
ريچارد نوبل، مدير اين پروژه در مصاحبه با يک شبکه خبري درباره اين طرح ميگويد: ما شرکتهاي زيادي را در سراسر دنيا شناسايي کردهايم که خواستار حمايت مالي از پروژه ساخت اين خودرو هستند. در واقع آنقدر متقاضي براي حمايت مالي از اين پروژه زياد شده که ديگر فضايي براي ساير حاميان مالي باقي نمانده است.پيشتر ريچارد نوبل خواستار کمک افراد براي راهاندازي پروژه ساخت اين خودرو شده بود.
او در تشريح محل انتخاب شده براي رکورد زني بالاترين سرعت در دنيا ميگويد: اين خودرو در سطح يک درياچه خشک شده در استان کيپ شمالي در آفريقاي جنوبي به رکورد شکني خواهد پرداخت.
نوبل ميافزايد: پيش از آنکه اين خودرو بتواند در اين زمين به حرکت درآيد و استارت آغاز رکوردشکني زده شود، مردم بايد کمک کنند سطح درياچه خشک شده را از سنگها وقلوه سنگها پاک کنيم. پرش سنگ در سرعت بالاي هزار کيلومتر ميتواند به بدنه نازک و ظريف اين خودرو و همچنين چرخهاي آلومينيومي آن آسيب وارد کند.
هماکنون با کمک دولت محلي استان کيپ شمالي کار آمادهسازي مسير حرکت بلاد هاوند آغاز شده و گروهي ۳۰۰نفره از مردم محلي کار تميز کاري اين زمين به مساحت ۲۰ کيلومتر در ۵کيلومتر را شروع کردهاند. نوبل همچنين با انتشار يک آگهي در روزنامه تايمز لندن خواستار کمک داوطلبان انگليسي به مردم کيپ شمالي براي پاکسازي مسير شده است.
سابقه
شکستن رکورد سرعت رويدادي تازه نيست و از سالهاي پيش از آغاز جنگ جهاني دوم مسابقات آن آغاز شد. براي نخستين بار در سال۱۹۳۵ خودروي بلوبرد در آمريکا موفق شد با سرعت بالاي ۴۰۰کيلومتر در ساعت که در آن زمان سرعتي خيرهکننده بود رکوردشکني کند. تنها ۳سال بعد خودروي تاندربولت در سال۱۹۳۸ موفق شد با سرعت بالاي ۴۵۰کيلومتر در ساعت رکورد بلوبرد را جابهجا کند. اما با آغاز جنگ جهاني دوم وقفهاي در رکورد شکني سرعت ايجاد و پس از ۹ سال مجدداً در سال۱۹۴۷ اين رويداد پيگيري شد که اين سال خودروي رايلتون رکوردي معادل ۵۰۰ کيلومتر در ساعت از خود برجاي گذاشت.
۴ دوره ديگر اين مسابقات انجام شد تا اينکه در سال۱۹۹۷ خودروي مافوق صوت «تراست اساسسي» تمامي رکوردهاي قبلي را به ميزان قابل توجهي جابهجا کرد و موفق شد براي نخستين بار با سرعتي معادل ۱۲۲۸کيلومتر در ساعت حرکت کند. اين بار و پس از گذر ۱۳سال مهندسان مراحل نهايي آمادهسازي بلادهاوند اساسسي را طي ميکنند و قرار است در سال۲۰۱۲ خودروي بلادهاوند با ۱۶۰۹کيلومتر در ساعت رکورد جديدي از خود بر جاي بگذارد. در واقع پس از قريب به ۸دهه از آغاز رويداد رکوردشکني سرعت، بلادهاوند قصد دارد رکورد سرعت سريعترين اتومبيل جهان (بلوبرد با بيش از ۴۰۰کيلومتر در ساعت) را به ميزان بيش از هزار و ۲۰۰کيلومتر در ساعت جابهجا کند و نمادي شود از ورود به عصر جديد سرعت در قرن بيستويکم.