شرکتهاي خودروسازي از دير باز در تلاش بوده اند تا برف پاک کن را از خودرو حذف کنند. شايد براي شما نيز پيش آمده باشد که هنگام رانندگي در فصل بارندگي، وقتي که با بارش نم نم باران روبرو مي شويد و برف پاک کن را روشن مي کنيد، گاهي اوقات با قطع و وصل شدن ناگهاني باران، ناچار شويد برف پاک کن را مدام خاموش و روشن کنيد. امروزه بهترين راه حل براي حل اين مشکل، استفاده از حس گر باران (Rain Sensor) در خودرو است.
وقتي شيشه با بارش نم نم باران خيس مي شود، حس گر باران به برف پاک کن سيگنال ارسال مي کند تا به طور اتوماتيک برف پاک کن فعال شود و شيشه را پاک کند. در ادامه علاوه بر بيان شرح مختصري از تاريخچه برف پاک کن، به بررسي حس گر باران و چگونگي عملکرد آن خواهيم پرداخت.
در گذشته برخي سعي کرده اند به جاي برف پاک کن، با ايجاد لرزشهاي خفيف در شيشه جلو از شکل گيري قطره روي شيشه جلوگيري کنند. ولي اين ايده ها هرگز رنگ واقعيت به خود نگرفتند؛ زيرا مشکلات زيادي داشتند و از همه مهمتر رانندگان از نمونه هاي آزمايشي ساخته شده رضايت خاطر نداشتند.
امروزه نوعي از برف پاک کن هاي پيشرفته در حال توسعه هستند که ميزان بارندگي را مي سنجند و برف پاک کن و سرعت آن را بر اين اساس تنظيم مي کنند.
سيستم اين برف پاک کن به گونه اي است که حس گرهای مادون قرمز که به سطح خارجي شيشه متصل هستند، پس از تعيين ميزان و شدت رطوبت، يک سيگنال به واحد کنترل مرکـــزي برف پاک کن ارسال مي کنند و برف پاک کن ها با سرعت مشخصي توسط اين واحد فعــال مي شوند.زماني که شيشه خشک است، حداکثر ميزان امواج مادون قرمز به حس گرها مي رسد و با زاويه ۴۵ درجه بازتاب مي شود. اما زماني که بارندگـــي شروع مي شود، خيس بودن شيشه باعث مي شود تا امواج مادون قرمز در مسيرهاي متفاوتي با زاويه هاي کمتر يا بيشتر از ۴۵ درجه بازتاب شوند. در عمل بايد گفت که هرچه ميزان آب روي شيشه بيشتر باشد، اشعه کمتري توسط حس گرهاي مادون قرمز بازتاب مي شود. زماني که ميزان بازتاب امواج مادون قرمز به حداقل مقدار ممکن برسد، نرم افزار موجود در سيستم برف پاک کن روشن مي شود، سرعت برف پاک کن نيز بسته به سرعت خيس شدن شيشه تعيين مي شود، و در نهايت برف پاک کن فعال مي شود. اين سيستم را مي توان در فصلهايي که بارندگي نيست يا در هنگام شستشوي خودرو، غيرفعال کرد.
منبع: HealthDay News/به کوشش:مهدی وفائی