۱- هرچه مي توانيد وسايل کمتري در ماشين خود بگذاريد. هرچه ماشين سبک تر باشد کمتر بنزين مصرف مي کند.
۲- با سرعت نرانید. اگر با سرعت ۹۰ کيلومتر در ساعت رانندگي کنيد مي توانيد ۲۱ درصد بيشتر از زماني پيش برويدکه با سرعت ۱۱۰ کيلومتر در ساعت مي رانيد.
۳- طوري برنامه ريزي کنيد که مجبور نشويد براي به موقع رسيدن سريع رانندگي کنيد.
۴- اگر بايد بيش از ۳۰ ثانيه بايستيد نگذاريد ماشين درجا کار کند. براي کاهش مصرف سوخت بهتر است موتور را خاموش کنيد و بعداً دوباره آن را روشن کنيد.
۵- فشار پايتان را روي پدال گاز تغيير ندهيد. سعي کنيد تاجايي که ممکن است با گاز يکسان برانيد.
۶- باد چرخ ها را هميشه تنظيم کنيد؛ به خصوص وقتي هوا سرد مي شود يا در جاده با سرعت بالا مي رانيد حتماً براي تنظيم باد مراجعه کنيد.
۷- تيک آف نکنيد. وقتي ماشين را روشن مي کنيد خيلي آرام پدال گاز را فشار بدهيد.
۸- از ترمزهاي ناگهاني بپرهيزيد. هرجا که امکان دارد مثلاً در بعضي چراغ قرمزها از خيلي قبل پايتان را از روي گاز برداريد تا ماشين خود به خود و آرام آرام بايستد.
۹- وسايل اضافي را که موجب ايجاد مقاومت در برابر بـاد مي شوند برداريد. مثلاً باربند يا باربند اسکي را در زماني که به آنها احتياج نداريد باز کنيد.
۱۰- حواستان را جمع کنيد که حتماً پيش از حرکت ترمزدستي را بخوابانيد.
۱۱- هيچ وقت پيش از خاموش کردن ماشين گاز ندهيد. اين کار هم موجب هدر رفتن بنزین مي شود و هم باعث فرسوده شدن سيلندرها.
۱۲- پيش از راه افتادن و در مسيرهاي درون شهري به راديو پيام گوش بدهيد و وارد راه هايي که بسته يا پرترافيک است نشويد.
۱۳- در باک بنزين خود را وارسي کنيد که خوب بسته بشود.
۱۴- هرچه زودتر به دنده هاي سبک برويد. اگر ماشين دنده اتوماتيک داريد يک ثانيه زودتر پايتان را از روي پدال گازبرداريد.
۱۵- تنظيمات ماشين را ماه به ماه وارسي کنيد تا زيادي سوخت مصرف نکند.
۱۶- هرچندوقت يک بار ترمزهاي ماشين را وارسي کنيد و اگر لازم بود آنها را تنظيم کنيد. اگر ترمز کاملاً تنظيم نباشد مقاومت زياد و سوخت بيشتري مصرف مي شود.
۱۷-موقع خريد خودرو تاجايي که نيازتان اجازه مي دهد سعي کنيد خودروي کوچک تري انتخاب کنيد. هرچه خودرو کوچـــک تر و بالطبع سبک تر باشد بنزين کمتري مصرف مي کند.
۱۸- اگر در شهري با آب و هواي گرم زندگي مي کنيد خودرويي با رنگ روشن خريداري کنيد و تودوزي آن را هم روشن انتخاب کنيد تا نور و گرما را بازبتاباند. شيشه هاي مات نیز از گرم شدن داخل ماشين جلوگيري مي کند.
۱۹- از لاستيک هاي راديال استفاده کنيد تا اصطکاک کمتري بين تاير و جاده ايجاد بشود.
۲۰- موقع رانندگي بگذاريد چشمتان بيش از پايتان حرکت کند. از دور مراقب چراغ قرمزها و ساير موانع باشيد تا لازم نباشد يکباره ترمز بگيريد.
۲۱- فرمان اتومبيل را ثابت نگه داريد البته تا جايي که ممکن است. هرقدر خط عوض کنيد و در عرض خيابان حرکت کنيد خودروي شما مسافت بيشتري مي پيمايد و بنزين بيشتري هم مي سوزاند.
۲۲- باک ماشين را زيادي پرنکنيد چون ممکن است سرريز بشود يا در سربالايي هاي تند چکه کند.
۲۳-زمستان ها لاستیک خودروي خود را بالاستیک هــاي يخ شکن جايگزين کنيد يا اينکه با کمترين برفي که آمد زنجير چرخ ببنديد. درغيراين صورت موتور ماشين بيشتر کــار مي کند و بنزين بيشتري مي سوزاند.
۲۴- وقتي از دور مي بينيد که جاده سربالايي مي شود پيش از آنکه به آن برسيد سرعت بگيريد و وقتي روي شيب هستيد سرعت تان را همان اندازه حفظ کنيد. اگر در سربالايي گاز بدهيد بنزين خيلي زياد مصرف مي شود.
۲۵- فيلتر هوا را زودبه زود وارسي کنيد و اگر کثيف بود آن را تعويض کنيد.اگر فيلتر هوا کثيف باشد جريان هوا به موتور مختل مي شود و بنزين بيشتري مي سوزاند.
۲۶- ممکن است لاستيک هاي پهن و اسپورت به نظر زيبا باشند اما مقاومت حرکت و مصرف سوخت رابالا مي برند.
۲۷-روغن ماشين را به موقع عوض کنيد. اگر روغن ماشين تميز باشد اصطکاک کمتري در موتور ايجاد مي شود و با مقدار ثابت سوخت مي توانيد يک تا دو درصد بيشتر برانيد.
۲۸-وقتي نزديک مقصد موردنظرتان مي شويد در اولين جاي پارکي که ديديد پارک کنيد و به اميد پيدا کردن جاي پارک درست روبه روي مقصدتان در خيابان بالا و پايين نرويد. از کمي پياده روي ضرر نمي کنيد.
منبع:سایت خبری عصر ایران
به کوشش:حسین محمدی/ سرپرست نقلیه پویاگستر