اين روزها گرما بيداد مي کند. نهر ها خشک و درختان بی رمق شده اند. باران نمی بارد. بی موقع می بارد. سيل به راه می افتد. آب درياها بالا آمده است. کوه های يخ همچون طفلی گريزپا از قطب ها جدا می شوند … از سوی ديگر، سونامی! زلزله! هاريکان! توفان های استوايي! تغيير جريانات آب و هوايي ! … فوج فوج دلفين هايي که با تنی
زخمی و سوخته به ساحل زده اند! نهنگ های عظيم الجثه ای که بی پروا به خشکی نزديک شده و به گل نشسته اند! دسته دسته پرندگان مهاجری که راه خود را گم کرده و در آسمان بريان شده اند! هواپيماهايي که از چپ و راست سقوط می کنند! … انسان ها ؛ خسته و عصبی! با کوچکترين تنشی به هم می پرند! به بيماری های عجيب و غريب ديگر عادت کرده ايم! انواع و اقسام! سکته در جوانی! بيماری های پوستی! اشعه ماوراء بنفش! سوراخ شدن لايه اوزون! آب شدن يخ ها! انقراض نسل جانوران! …
اگر پنجاه سال قبل بود می گفتم اين ها هيچ ارتباطی به هم ندارند اما حالا … ! حالا شرايط فرق می کند. از گوشه کنار به گوش می رسد که اين ها به هم مربوطند. شايد …!
از “لوك مانپائي” که پژوهشگر محيط زيست است شنيده ام: « از دهه ۱۹۵۰، گزارش ها و بيانيه هايي رسمي در آمريكا انتشار يافته است كه بر فوايد نظامي تكنيك هاي تغيير شرايط آب و هوا تأكيد دارند. و از آن زمان، تحقيقات در جهت كنترل عناصر طبيعي هرگز متوقف نگرديده، حداكثر آن كه فقط كنوانسيون سال ۱۹۷۷ پيرامون ممنوعيت استفاده از تكنيك هاي تغيير محيط زيست با اهداف نظامي و يا هر هدف خصومت آميز ديگر، تنها از سرعت اين تحقيقات كاسته است». سازمان ملل هم در حاشيه بحث هاي خود پيرامون تأثيرات گازهاي گلخانه اي بر آب و هوا، پرداختن به مسئله “جنگ زيست محيطي” را نيز آغاز كرده است.
در واقع، همه چيز از سال هاي دهه ۶۰ و ارائه طرحي به منظور تسهيل ارتباط با زيردريايي ها آغاز گرديد. چراكه تنها راه ارتباط با زيردريايي ها كه به دليل قرار گرفتن در اعماق آب ها فاصله بسياري با سطح دارند، استفاده از امواجي با طول موج بسيار كوتاه است. اما استفاده از اين گونه امواج نصب آنتن هاي بسيار بزرگ را مي طلبد. بنابراين، آنچه اين طرح بايد ميسر مي ساخت، ايجاد آنتني عظيم آن هم در لايه هاي فوقاني اتمسفر بود.
شايد هنوز هم مشخص نباشد که فجايع فوق چه ربطی به هم دارند! اما اگر “هارپ” را بشناسيم شايد قضيه فرق کند.
پروژه “هارپ” (HAARP) ، جايگزين زميني طرح “جنگ ستارگان” ؛ به واسطه قدرت هاي متعدد و خارق العاده اي كه پديد مي آورد، “سلاح نهايي” آمريكا محسوب مي گردد. با هارپ ارتش آمريكا قادر خواهد بود طرح جنگ ستارگان خود را در شكلي اقتصادي تر، اما بسيار خطرناكتر از سر بگيرد، با اين تفاوت كه اين بار طرح برروي كره زمين انجام مي پذيرد نه در فضا.
هارپ چيست؟
هارپ يك فرستنده امواج الكترومغناطيسي است كه آسمان را هدف گرفته، الكترون هاي آزاد لايه “يونوسفر” را در بالاي اتمسفر در ارتفاع حدود ۲۷۵كيلومتري كه از دمايي معادل ۱۴۰۰ درجه سانتيگراد برخوردار است، منقلب مي سازد و با اين كار مقادير زيادي انرژي به آنها منتقل مي كند. بدين سان دمای محيط مي تواند تا ۲۰درصد افزايش يافته، اين مناطق را كاملاً منبسط سازد.
با دستكاري در اين تزريق نيرو به يونوسفر، نوسانات وسيعي در اين لايه حاصل گرديده، آن را به آنتني با طول موج هاي بسيار مهم و فركانس هاي بسيار پايين (از ۴۰ هرتز تا يك هزارم هرتز) تبديل مي كند. برد اين امواج بدين ترتيب به هزاران كيلومتر رسيده، آنها را قادر مي سازد در هر چيزي بر روي كره زمين حتي بدن انسان نفوذ كنند.
هارپ پروژه مشترك نيروي هوايي و دريايي آمريكاست؛ هرچند روس ها نيز از خيلي پيش بدان توجه دارند و اروپايي ها نيز به رغم اعتراض هايشان در خفا، از نزديك آن را دنبال مي كنند. چرا كه، كدام قدرت از تسلط كامل بر كره زمين و افراد بشر بدش می آيد؟
پايگاه رسمي هارپ در “گاكونا” آلاسكا واقع است. اين پايگاه از ۳۶۰ آنتن به ارتفاع ۷۲ پا تشكيل گرديده كه بر زميني به وسعت ۴۰۰ كيلومترمربع اشراف دارند. امكان تأسيس و نصب اين آنتن ها از سوي مالكان چاه هاي نفت همجوار فراهم آمده است.
تكنولوژي مورد استفاده پروژه «هارپ» بر تجاربي پنهان كه سال هاست در اين منطقه كوچك انجام مي پذيرد، استوار بوده و پيشرفت هاي بسياري داشته است. هدف عمده هارپ كه در اصل يك سلاح كشتار جمعي است و بخشي از برنامه نظامي “Joint Vision 2020” آمريكا به حساب مي آيد، عمدتاً بر دانش دما و كنترل انديشه به منظور آزمايش بر روي مردم متمركز مي گردد. اين طرح به ظاهر با هدف كاوش ذخاير نفتي و كاني ارائه گرديده است، اما اهداف پنهان آن خطري براي بشريت محسوب مي شود.
“مگدا هالووت” نماينده بلژيکی پارلمان اروپا تأكيد دارد كه اين نوع تسليحات علاوه بر پيامدهاي زيست محيطي، مي توانند آزادي هاي فردي و دموكراسي را نيز به خطر اندازد.
دكتر “روزالي تربل” يك شخصيت علمي رده بالا و بسيار شناخته شده است كه در دوران رياست جمهوري “ريگان” مسئوليت تحقيقات پيرامون تأثيرات پروژه تسليحاتي جنگ ستارگان را برعهده داشت. وي كه درحال حاضر مشاورت پارلمان اروپا را عهده دار است، تأكيد مي كند كه دانشمندان نظامي آمريكا تمامي توجه و تلاش خود را بر روي سيستم هاي آب و هوايي به عنوان يك سلاح بالقوه متمركز ساخته اند.
در سال ۱۹۹۵، كتابی تحت عنوان “فرشتگان با اين چنگ نمي نوازند” در محکوميت پروژه هارپ چاپ شد که در شمار پرفروش ترين كتاب های سال آمريكا قرار گرفت.
به گفته كارشناسان، قدرت عظيم ارسال انرژي ايستگاه گاكونا مي تواند برآب و هواي هر كشوري تأثيرگذارده، پيامدهاي مثبت و يا فجايع بي شماري از قبيل زلزله هاي شديد، سيل ها، سونامي ها و… به بار آورد. بدين سان، پروژه هارپ كه مكمل زميني طرح جنگ ستارگان است، به دليل ماهيت ويژه سيگنال انتشار خود، “سلاح نهايي” آمريكا محسوب مي شود. در پس اين تحقيقات كه در زمينه فركانس هاي بالا انجام پذيرفته و در آفاق شمالي به اجرا درمي آيد، در وهله نخست يك پروژه ۳۰ميليون دلاري نهفته است كه ارتش آمريكا مي كوشد آن را تحقيقاتي در منطقه يونوسفر جلوه دهد.
ساختار
درواقع، پروژه هارپ از تأسيساتي گسترده تشكيل گرديده كه چندين هكتار از زمين هاي گاكونا (منطقه اي كوچك در شمال شرقي “آنكوريج” آلاسكا) را به خود اختصاص مي دهد. علاوه براين، هارپ به يكي از قدرتمندترين کامپيوترهای كره زمين كه در دانشگاه آلاسكا در “باتروويچ بيلدينگ” نصب گرديده مرتبط است. درخصوص ظاهر آن نيز بايد گفت كه محيطي وسيع و بدون درخت است كه در آغاز ۴۸ آنتن ۲۰متري در آن نصب گرديده بود. هريك از اين آنتن ها به فرستنده اي به قدرت يك ميليون وات متصل است. سپس بر تعداد اين آنتن ها و قدرت و رقم فرستنده ها افزوده شده، قدرت نهايي به يك ميليارد وات افزايش يافت كه از ۳۶۰ آنتن به دست مي آيد. فرستنده ها توسط ۶ توربين به قدرت هريك ۳۶۰۰ اسب بخار تغذيه مي شوند كه ۹۵ تن مازوت در روز مي سوزانند.
کاربرد
به طوررسمي، دانشمنداني كه بر روي اين فرستنده راديويي غول پيكر كار مي كنند، قصد مطالعه بر روي يونوسفر را دارند. با اين حال و در پس پرده، “هارپ” از لايه يونوسفر بهره گرفته، آن را به سلاحي ساخته شده از انرژي مبدل مي سازد.
يونوسفر لايه فوقاني استراتوسفر بوده، از اجزاي يونيزه بسيار پرباري تشكيل گرديده است. تحقيقاتي كه از يك قرن پيش توسط تعدادي از دانشمندان انجام پذيرفته است، نشان مي دهد كه اين “مانتوي انرژي” كه از زمين محافظت به عمل مي آورد، مي تواند به كمك يك تكنولوژي مناسب به سلاحي استراتژيك و بسيار مهم مبدل شود.
هارپ براساس تحقيقات “برنارد ايستلاند” طراحي گرديده كه خود از تلاش هاي “نيكلاتسلا” دانشمند كرُوات و مخترع اوايل قرن بيستم- كه جريان سه فازه را مديون وي هستيم- الهام گرفته است. تسلا روندي را بنيان نهاد كه اجازه مي داد مقادير بسيار بالايي از انرژي الكتريكی بدون كمك كابل در فاصله اي ۴۲ كيلومتري انتقال يابد. وي بخش اعظم تحقيقات خود را به “انرژي يونوسفريك” و پديده هاي الكترومغناطيسي اختصاص داد.
نبرد نامرئی
تمامي تكنولوژي به كاررفته در هارپ برپايه نشانه روي مجموعه اي از امواج بلند به سمت يونوسفر، و سپس مشاهده نتيجه آن استوار است. درحقيقت خلاصه داستان اينگونه است که تفنگی بسيار عظيم و پر قدرت در آلاسکا بسمت آسمان اروپا نشانه گيری و شليک می کند. امواج پس از برخورد به لايه يونوسفر -که همانند آيينه عمل می کند- منعکس شده و به سمت ديگر کره زمين مثلاً خاورميانه تابيده می شود و نه تنها هواپيما ، کشتی يا هرچيز ديگری را سر راه خود کباب می کند؛ بلکه تا اعماق زمين نيز نفوذ کرده و بر شرايط اقليمی تأثير می گذارد . همچنين از تأسيسات و سلاح های زيرزمينی و پايگاه های نظامی پنهان در ژرفای خاک و آب گرفته تا معادن و حوضچه های نفت و گاز را شناسايي می کند.
بدين سان، مشاهده مي كنيم كه در پس اين پروژه تحقيقاتي به ظاهر ساده، سلاحي مخوف نهفته است، و اين سلاح چنين امكاني را فراهم مي آورد كه برحسب باند فركانس به كار گرفته شده (بسيار بلند و يا فوق كوتاه)، تاثيرات خاصي- مانند كاوش در اعماق زمين از طريق اسكن آن، قطع كليه ارتباطات فرکانسی (جنگ خليج فارس در سال ۱۹۹۱)، تغيير رفتار انساني (جنگ خليج فارس، افغانستان)، تغيير آب و هوا، “ذوب” هرگونه دستگاه پرنده در آتمسفر (جنگ ستارگان)، ايجاد زمين لرزه ها و توفان هاي ويرانگر، انفجارات قدرتمند در ارتفاعات (جنگ خليج فارس)- از فاصله دور بر محيط زيست گذارده شود.
نشريه “ديفنس نيوز” ارگان نظامي رسمي آمريكا (شماره ۱۹، مورخ ۱۳ آوريل ۱۹۹۲) پيرامون جنگ خليج فارس و عمليات “توفان صحرا” در سال ۱۹۹۱ نوشت: « ايالات متحده در ميدان نبرد سلاحي الكترومغناطيسي (EMP Weapon) به كار گرفت كه هدفي دوگانه داشت: قطع هرگونه ارتباط راديويي دشمن، و تأثيري وحشتناك در زمينه جنگ رواني! » بدين ترتيب، بهتر مي توان درك كرد به چه دليل ده ها سرباز عراقي بدون جنگيدن خود را تسليم كردند.
کتمان حقيقت
يكي ديگر از زمينه هاي اجرايي هارپ كه بسيار نگران كننده مي نمايد، سلاح “رواني- الكترونيك” است. در سال ۱۹۵۲، دكتر “خوزه دلگادو” استاد دانشگاه “ييل” آمريكا، به اين مهم دست يافت كه مي توان با قرار دادن افراد در معرض برخي فركانس ها و انواع موج ها، بر رفتار احساسي آنها تأثير گذارد. دانشمنداني چون “دلگادو” و دكتر “رابرت بكر” بدين ترتيب موفق گرديدند ثابت كنند كه دو موج در كنار يكديگر قرار داده شده كه فركانس يكي از آنها تغيير يافته باشد، اثراتي به بار مي آورند كه براساس آنها مي توان عملكردهاي مغزي عميق انسان را از فاصله دور تحت كنترل درآورد، و نتايج آن نيز “بسيار محسوس” خواهد بود.
در اواسط سال هاي دهه ۱۹۷۰، “زبيگنيو برژينسكي” رئيس شوراي امنيت ملي در دوران رياست جمهوري “جيمي كارتر”، چنين پيش بيني كرد كه تكنولوژي كنترل افكار و مديريت جامعه بتدريج ظاهر خواهد گرديد. اين جامعه گروهي از زبدگان را هدايت خواهد كرد كه براي دستيابي به اهداف خود از هيچ كوششي، از جمله بهره گيري از ابزار تكنولوژيك، تأثير بر مردم و نظارت و كنترل كامل بر جامعه، فروگذار نخواهند بود.
خشم طبيعت يا دخالت نظامی؟
اتحاد شوروي سابق و آمريكا از سال هاي ۱۹۵۰ تمامي توجه خود را معطوف آتمسفر ساختند. دانشمندان اين دو قدرت متوجه شده بودند كه ارسال امواج يونيزه كننده بسيار قوي امكان تغيير آب و هوا را فراهم مي آورد.
– در اواسط دهه ۱۹۷۰ مردم آلاسكا زمستاني به طور استثنايي گرم را پشت سر گذاردند.
– براي نخستين بار در ميامي و جزاير باهاما كه عملاً در خط استوا قرار دارند، برف باريد.
– در سال ۱۹۷۳، هندوراس كشور آمريكا را متهم كرد كه با دزديدن باران و تغيير مسير توفان «في في» با هدف نجات صنعت جهانگردي خود، اين كشور را با خشكسالي عظيمي روبرو ساخته است.
– ژاپن مدعي شد كه با ايجاد توفان در “گوام” ، باران لازم براي ادامه حياتش را دزديده اند.
– اسرائيل به دزديدن باران كشورهاي همسايه متهم شدند.
– طبق شواهد، دگرگوني عظيم آب و هوايي سال۱۹۸۲ ناشي از پديده “ال نينو” در اقيانوس آرام نيز براثر اقدامات شوروي در يونوسفر پديد آمد.
پژوهش : مهدی وفائی Mahdi vafaei
منابع: سايت هاي HaarpAlaska، MultiMania، EarthPuls، كنسپيراسيون، موندياليزاسيون، آلترانفو، سيتي نت،ژئو ليبرتر،بيلبيت نامبرز.