رنو قاجار يک Cross Over با طراحي چشم نواز و امکاناتي متناسب با سليقه ايرانيان است که قرار است در صورت فراهم بودن شرايط در سال ۲۰۱۶ ميلادي به بازار ايران عرضه شود. بررسيهاي بازار ثابت کرده اين خودرو مي تواند يک رقيب جدي ميتسوبيشي ASX، هيونداي آي ايکس ۳۵ و کيا اسپورتيج باشد. رنو قرار است در سال ۲۰۱۶ تــوليد آن را متناسب با جاده هاي ايران آغاز کند و در همان سال نيز بتواند رنو قاجار را در بازار داخلي ايران عرضه نمايد.
برخي ها معتقدند رنو همانند کاري که نيسان با کراساور قشقايي انجام داده، احتمالا او هم از يک نام ايراني براي محصول جديدش استفاده کرده است. دليل اين ادعا به ريشه کلمه Kadjar برميگردد که Qajar يا قاجار است؛ يعني همان سلسله سلطنتي که تا سال ۱۳۰۴ شمسي بر ايران حکومت ميکرد. نام سلسله قاجار براي ما ايرانيها مترادف شده با عباراتي مانند تندخويي و تعصب شديد، از دست دادن منافع و غرور ملي، سرکوبگري، کشتار بيحدوحصر مردم، کمرنگ شدن فرهنگ اصيل ايراني، عهدنامه و معاهده هاي ننگين و صدها نکته منفي ديگر. اين ادعا درست بنظر نمي رسد چون هيچ خودروسازي در محصولاتش از نامهايي استفاده نمي کند که براي مشتريانش ذهنيت منفي داشته باشند. رنو هم از اين قاعده مستثني نيست؛ طبق اعلام کمپاني کلمه Kadjar از ترکيب دو کلمه مصنوعي KAD و JAR ساخته شده؛ KAD معني خاصي نداشته و فرانسويها آنرا با الهام از کلمه Quad يا کوآد (به معناي چهارتايي) در زبان لاتين ساخته اند که منظور چهارچرخ محرک بودن اين خودروست. کلمه دوم يعني JAR را هم با الهام از واژه فرانسوي Jaillir گرفته اند که به معناي تند و فرز بودن است. بنابراين خواندن کلمه Kadjar بصورت قاجار اشتباه محض بوده و بايد آنرا بصورت کجار خواند.
کجار جانشين خودروي کولئوس خواهد شد. در عين حال بزرگتر، چابکتر و امروزي تر ازآن ميباشد. طراحي کجار مخلوطي از رنو کليو و ميني کراساوور کپچر است. چراغهاي کشيده، فرم منحصر به فرد جلوپنجره با فوکوس روي نشان بزرگ رنو، نوار کرومي در بالاي جلوپنجره براي افزودن بصري عرض خودرو، نوارهاي LED دور چراغها، بدنه عضلاني با موج برجسته در نماي جانبي و سقف با شيب ملايم همگي دست به دست هم داده اند تا طرحي زيبا و جذاب را براي اين خودرو خلق کنند.
برخلاف طراحي بيروني، فضاي کابين ساده و به دور از هيجان است. صندلي سرنشين جلو را ميتوان به يک ميز کوچک تبديل کرد. صندليهاي نيمکتي عقب هم با نسبت ۶۰/۴۰ تا مي شوند. رنـو متخصص تطبيق پذيري فضاي داخـــل است و انواع پيکره بندي داخلي را مي توان در آن امتحان کرد. در طراحي اين خودرو از همان المانهايي استفاده شده که در رنو کپچر و همچنين مفهومي DeZir پيش از اين نيز استفاده شده بود. حتي قسمت انتهايي خودرو را هم مي توان برداشتي آزاد از رنو کليو دانست. خطوط بکار رفته در ظاهر اين کراساور همگي نرم و منحني شکل هستند تا به نوعي اين فرانسوي، بدني عضلاني و اسپرت داشته باشد. چراغهاي آن داراي LEDهاي سفارشي است، کفي آن بصورت کامل با صفحات تقويت شده آلياژي محافظت شده و رينگهاي ۱۹ اينچي نيز بصورت سفارشي در اختيار مشتريان قرار مي گيرد.
در مرکز کنسول يک نمايشگر ۷ اينچي لمسي قرار گرفته است. رنو از سيستم ناوبري، سيستم تشخيص صدا، تلفن و راديو و سيستم سرگرمي در نسل جديد سيستم R-Link خود بهره جسته است.
رنوکجار ۲۰۱۶؛ اين خودرو را بايستي چهارمين شاسي بلند کمپاني فرانسوي رنو دانست و همچنين کجار را بايد نخستين خودروي رنو دانست که قرار است در چين ساخته شود و شايد علت آن سهم ۲۲.۴ درصدي بازار چين از خودرو هاي شاسي بلند باشد. تا اين حد بنويسيم که رنو بر پايه پلت فرم نيسان قشقايي طراحي شده است و بيش از ۶۰ درصد ساختار آن تا حدود زيادي به اين خودروي ژاپني شباهت خواهد داشت؛ همانند نيسان قشقايي دو نسخه تک ديفرانسيل و دو ديفرانسيل از اين خودرو در دسترسي خواهد بود که طول بدنه آن ها ۴.۵ متر، عرض ۱.۸۵ متر و ارتفاع شان ۱.۶۰ متر خواهد بود.
فاصله کف اين خودرو از زمين به ۱۹ سانتيمتر مي رسد که به نظر براي خارج شدن از جاده و ناهمواريهاي سطحي، کافي باشد. کجار را مي توان به صورت ديفرانسيل جلو يا دو ديفرانسيل خريداري نمود. بنابراين بسته به توقعات، مي توان روي آن حساب ويژه اي باز کرد. در قسمت جلو و عقب خودرو از سيني هاي ويژه اي از جنس فولاد ضدزنگ استفاده شده که حفاظت کافي در مسيرهاي ناهموار از قسمتهاي کف خودرو را پديد مي آورد.
براي پيشرانه مي توان موتور ۱.۵ ليتري توربو ديزل با قدرت ۱۰۸ اسب بخار را انتخاب کرد و يا موتور ۱.۶ ليتري ۱۲۸ اسبي و يا موتور بنزيني توربوي ۱.۲ ليتري ۱۲۸ اسبي را انتخاب نمود. انتقال نيرو بسته به پيشرانه انتخابي مي تواند از نوع شش سرعته دستي و يا شش سرعته اتوماتيک با کلاچ دوگانه باشد.
رنوکجار ۲۰۱۶ قرار است، ابتدا به ساکن در بازار هاي اروپا، آفريقا و بريتانيا عرضه شود و پيش بيني ها نشان مي دهد اين خودرو بتواند حتي با پر فروش ترين مدل هاي رنو مانند رنو داستر ( رنو داچيا در اروپا ) نيز رقابت کند. قيمت پايه اين خودرو حدود ۱۷۰۰۰ پوند است که در مدل های فول آن تا ۲۶۰۰۰ پوند افزايش می يابد. البته تفاوت هاي جغرافيايي کمپاني ها را فراموش نکنيد. رنو در سال ۲۰۱۴ بيش از ۲.۷ ميليون دستگاه خودرو توليد کرد که داستر، کوليوس و کپتور در صدر پر فروش ترين مدل ها بودند؛ حال بايد منتظر بود و ديد رنوکجار اين خودروي نام آشنا براي ايراني ها، چه سهمي از آمار سالهای آتی را در اختيار خواهد داشت.
منبع: اروند
به کوشش:مهدی وفائی