بر اساس يافته هاي تحقيقي جديد، شيوع بيماري عجيبي به نام «نوموفوبيا» يا «ترس جدا شدن از تلفن همراه» در حال افزايش است. اين تحقيق را شرکت «سکيورانووي» که با فناوري تلفن همراه سروکار دارد، انجام داده و نتايج آن نشان مي دهد ۶۶ درصد افرادي که در اين تحقيق شرکت کرده بودند به اين بيماري مبتلا هستند. اين آمار درمقايسه با نتايج تحقيقي مشابه که ۴سال پيش انجام شد، افزايش يافته است. بر اساس نتايج آن تحقيق، ۵۳ درصد افراد با «ترس جدا ماندن از تلفن همراه» دست به گريبان بودند.
دکتر ميچ اسپرو، رييس صنف روان شناسان کودک و خانواده ايالت فلوريدا در اين باره مي گويد: «مشکلات ناشي از تلفن همراه تا حدود زيادي قابل پيش بيني بود» او تاکيد مي کند: «تلفن همراه وسيله اي است که بايد باعث پيشرفت زندگي ما شود؛ نه اينکه ارتباط هاي ما را با کساني که دوستشان داريم، از بين ببرد.»
تحقيق شرکت سکيورانووي نشان مي دهد مردم به طور متوسط ۳۴ بار در طول روز تلفن همراه خود را چک مي کنند اما اين آمار براي کسي مثل «کارلا کامپوس» هيچ است. کامپوس تخمين زده که نزديک به ۵۰ بار در طول روز تلفن همراه خود را چک مي کند و حتي آن را با خود به رختخوابش مي برد.
او مي گويد: «پيش از اينکه خوابم ببرد، تلفن همراهم را زير بالشم مي گذارم!»
براساس يافته هاي اين تحقيق، ۷۵ درصد مردم تلفن همراهشان را باخود به توالت هم مي برند! «اسکات ميلر فاروگيا» پذيرفته که خودش يکي از اين افراد است. او مي گويد: «من به جاي روزنامه، تلفن همراهم را به توالت مي برم.» شيلي، همسر اسکات هم به تلفن همراه معتاد است؛ آنقدر که همه «تلي» صدايش مي زنند. او مي گويد: «مهم نيست کجا باشم؛ تلفن همراه من، هميشه با من است!»کامپوس به حدي در استفاده از تلفن همراه افراط مي کند که حتي موقع دوش گرفتن هم آن را همراه خود به حمام مي برد، فقط به اين دليل که ممکن است کسي تماس بگيرد و به او نياز داشته باشد. او تلفنش را روي طاقچه اي مي گذارد تا خيس نشود.کامپوس براي ارتباط با پسر ۱۰ ساله اش هم از تلفن همراه استفاده مي کند؛ اما نه فقط زماني که درکنار هم نيستند، او در اين باره توضيح مي دهد: «پسرم اصلا با من حرف نمي زند. وقتي مي بينمش، از کنارم مي گذرد و فقط مي گويد: سلام مامان! صحبت هاي جدي ما يا از طريق تلفن است يا فيس بوک!» کامپوس معتقد است تلفن همراه، اعضاي خانواده اش را به هم پيوند داده، اما دکتر اسپرو مخالف اين عقيده اوست و مي گويد: «از تلفن همراه بايد فقط در مواقع ضروري استفاده کرد اما وقتي در کنار يک انسان هستيد، هميشه بايد او را در اولويت قرار دهيد.»
از يافته هاي ديگر اين تحقيق جالب، آن است که هرچه جوان تر باشيد، احتمال ابتلايتان به «نوموفوبيا» بيشتر و درصد احتمال ابتلاي اين بيماري در زنان بيشتر از مردان است.
اگر تلفن همراهتان را دايم چک مي کنيد يا هميشه، حتي زماني که مي دانيد جايش امن است، نگران گم شدن آن هستيد و مهم تر از همه اينکه اگر هرگز تلفن همراهتان را خاموش نمي کنيد، بايد بدانيد که شما هم در آستانه ابتلا به بيماري نوموفوبيا هستيد!
منبع:سایت دکترسلام/به کوشش:ترمه حسینی/شرکت پویاگستر