با توجه به نزديک شدن فصل زمستان، يکي از مهمترين کارهاي پيش رو آماده سازي خودرو براي اين فصل بوده تا در شرايط سخت، خودروي شما دچار مشکل نشده و نياز به امداد خودرو نداشته باشد.همانطور که در فصل زمستان لباسهاي زمستاني خود و همينطور منزل خود را براي مقابله با سرما آماده مي کنيد اتومبيل شما نيز نياز به آمادگي براي مقابله با اين فصل را دارد، البته آماده کردن خودرو فقط نيمي از ورود به اين مبارزه بوده و رانندگي در شرايط سخت نيمي ديگر.
در اين مقاله در زمينه نيازهاي خودروي شما براي عبور از زمستان بدون هيچگونه مشکل يا نياز به امداد صحبت خواهيم کرد. نکاتي که بايد مورد توجه رانندگان قرار گيرد:
۱- کليد رانندگي مطمئن در فصل سرما داشتن تيغه برف پاک کن سالم است.
۲- موارد زير را توسط يک متخصص خودرو مورد بررسي قرارداد و از سلامت بودن آنها اطمينان حاصل نمود.
باطري، ميزان ضد يخ خودرو ، ترموستات ، بخاري ، ترمز، شيشه گرمکن و…
۳- حتما از سالم بودن لاستيک خودروي خود و کافي بودن آج آن مطمئن شويد و در صورت معيوب بودن حتما اقدام به تعويض لاستيک نمائيد. حتي مي توانيد در اين فصــل از لاستيک هاي مخصوص زمستان استفاده کنيد.
۴- سيستم روشنايي خودروي خود را مورد بازبيني قرار دهيد و از عملکرد صحيح سيستم فلاشر و چراغ هاي مه شکن اطمينان حاصل کنيد.
۵- مايع شيشه شوي خودرو را با نوع داراي ضديخ تعويض نمائيد.
۶- از باز بودن نازل هاي شيشه شور اطمينان حاصل کنيد و در صورت گرفتگي از سوزن يا فشار باد جهت باز کردن و تميز نمودن لوله ها استفاده کنيد.
۷- نمک مورد استفاده در جاده ها در طول زمستان موجب پوسيدگي خــــــودرو مي شود، میتوانيد با شستشوي قسمت هاي زيرين خودرو از اين عمل جلوگيري کنيد.
۸- از آنجا که بارش سنگين برف مي تواند شما را ساعت ها در خيابان گرفتار کند مواردي که در طول زمستان بايد در خودروي خود داشته باشيد عبارتند از:
همراه داشتن زنجير چرخ مناسب خودرو يکي از نکات بسيار مهم و اساسي در زمستان است.
حتي المقدور در طول فصل سرما باک خودرو را حداقل تا نصف پر نگه داريد و از کم شدن بنزين خود جلوگيري کنيد زيرا احتمال گرفتار شدن در خودرو وجود دارد.
در صورت امکان يک شارژر فندکي براي گوشي موبايل خود تهيه کرده و در خودرو نگه داريد.
يک بيلچه کوچک يا يخ تراش در خودرو داشته باشيد، همچنين به همراه داشتن کيف کمک هاي اوليه، چراغ قوه، يک پتوي اضطراري، لباس اضافه، جليقه شبرنگ، کبريت، آب معدني و خوراکي هاي غير فاسد شدنی را فراموش نکنيد زيرا در شرايط اضطراري بهترين امدادگر شما خواهند بود.
براي خودروهاي ديفرانسيل عقب مي توانيد با قرار دادن کيسه شن در صندوق عقب فشار روي محور محرک را زياد نموده و در شرايط امدادي (اضطراري) با ريختن شن به زير چرخ خودرو را حرکت دهيد.
از تميز بودن خودرو، مخصوصا شيشه ها و چراغ هاي خودرو اطمينان حاصل کنيد.
۹- بهتر است در زمان سفر و رانندگي در جاده ها بخصوص در فصل زمستان، کارت امداد خودرو همراه داشته باشيد تا در مواقع ضروري بتوانيد با مرکز تماس گرفته و از خدمات استفاده کرده و با آرامش خاطر به مسير خود ادامه دهيد.
منبع:http://emdadcard.ir
به کوشش:وحید فرهمند صدر/شرکت عایق خودرو توس